In Golfclub

    

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Het clubkampioenschap Mixed Greensome, dat evenals het ‘gewone’ Greensome clubkampioenschap voor het eerst werd gespeeld, is, na een zwaar bevochten en emotioneel geladen wedstrijd, gewonnen door Tineke en Ed Visch. Zij moesten een play off spelen met Angela en Tom Mulder, nadat beide paren tijdens het tweedaagse toernooi met 181 slagen het clubhuis binnenkwamen.

Tijdens de play off, die over de holes 1, 2 en 18 gespeeld zou worden, was de spanning te snijden. De heren hadden een perfecte afslag, de afslag van beide dames ging de mist in. De tweede slag van het duo Visch, die werd genomen door Tineke – “mijn benen waren net elastiekjes” zou ze later zeggen – belandde fraai op de green. Die van de tegenstanders belandde links voor in de rough.

Enkele tientallen toeschouwers volgden de spelers op hole 1, een situatie die deed denken aan het clubkampioenschap matchplay van een paar jaar terug, toen Danny de Busser er Bastiaan Haasnoot ook een play off moesten spelen. Ed Visch kon de partij afmaken door een birdie te slaan, maar dat lukte niet. De birdiekans voor Angela en Tom Mulder was wat minder groot, maar ook hier haalde de bal de putt niet.

Zou Tineke Visch er dan in slagen om par te maken? Zij nam geen enkel risico en was in opperste concentratie toen ze uiteindelijk de bal in de richting van de putt stuurde. Ze kon opgelucht ademhalen. Voor het eerst tijdens het clubkampioenschap speelde ze par op hole 1. Nauwelijks een paar minuten later valt de beslissing als het de Mulders niet lukt om met par uit te holen.

Er klinkt applaus, er is opluchting, er wordt gefeliciteerd, gelachen en de ontspanning breekt door. Tineke en Ed Visch worden tegen 18.00 uur op het terras van het clubhuis door de secretaris van de golfclub, Piet van der Sar, gehuldigd als de nieuwe clubkampioenen. Angela en Tom Mulder worden tweede en Mariëlle Geraets en Arjan Flierman eindigen op de derde plaats.

Tijdens de eerste speeldag werd door het koppel Marja Kosterman en Marco Oussoren de beste prestatie neergezet. Zij liepen de strokeplaywedstrijd in 90 slagen. De mist probeerde op de tweede speeldag nog roet in het eten te gooien. De wedstrijdleiding werd gedwongen de starttijd met anderhalf uur uit te stellen omdat er te weinig zicht was om verantwoord te kunnen spelen.

FOTO’S

De winnaars van het clubkampioenschap met in het midden Tineke en Ed Visch, rechts van hen Mariëlle Geraets en Arjan Flierman en links Angela en Tom Mulder. Op de green van hole 1 valt de beslissing en worden Tineke en Ed Visch gefeliciteerd. Enkele tientallen belangstellenden volgen de play off op hole 1.