In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Thijs Oppelaar heeft een hole in one geslagen op hole 3. Dat gebeurde maandagmiddag tijdens een wedstrijd om de Polderbokaal. De Polderbokaal is een onderlinge competitie van senioren uit Flevoland. Voor Thijs was het zijn eerste hole in one. Eerder sloeg hij wel vier keer een eagle op de baan van zijn vorige club Dorhout Mees in Biddinghuizen. Een ervan, zo herinnert hij zich, was een bijna-albatros.

Thijs probeerde met een houten 5 de neary op hole 3 te slaan die al redelijk in de buurt van de vlag stond. Nietsvermoedend verdween de bal uit beeld maar Thijs zag wel het balletje van de reeds geslagen neary staan en veronderstelde dat dat zijn bal was. Toen hij samen met zijn flightgenoten de green naderde realiseerde hij zich nog dat zijn bal recht op de vlag ging. “De twijfel maakte zich plots meester van me”, bekent Thijs die later in de middag de zestig deelnemers aan de wedstrijd op de klassieke wijze op het terras liet delen in zijn vreugde. Het was de vierde hole in one op hole 3 ooit. Twee jaar geleden lukte het Patrick Kosterman er op die hole een te slaan.

De Polderbokaal is een wedstrijd die al sinds jaar en dag wordt gehouden tussen een aantal clubs uit Flevoland. Vanwege de corona pandemie speelden de senioren van clubs als Dorhout Mees, Flevoland, Harderwold, Emmeloord en Dronten zo’n wedstrijd vorig jaar slechts één keer en ook dit jaar was er slechts één wedstrijd. Omdat veel senioren deze wedstrijden willen continueren wordt bekeken wat de mogelijkheden voor volgend jaar zijn.

De individuele dagprijzen werden gesponsord door Mitra Dronten. Met 71 slagen netto was de derde prijs voor Gijs Lamers van Harderwold en de tweede voor Arie den Ouden die ook voor Harderwold speelde, met eveneens 71 slagen. Herman Mulder (ook 71 slagen) won de wedstrijd. Bij de strijd om de bokaal werd Emmeloord vijfde, Flevoland vierde, de Golfresidentie derde, Dorhout Mees tweede en ging de hoofdprijs naar Harderwold.