In Golfclub

    

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Het clubkampioenschap Strokeplay is zoals al werd verwacht bij de heren gewonnen door Danny de Busser en bij de dames door Iris Bakker-Wierda. Danny nam de titel voor de zesde keer mee naar huis. Voor Iris was het de vierde keer dat zij de concurrentie van zich af kon houden. Beide kampioenen hadden zich al vroeg van een plek in de kopgroep verzekerd. Zij konden hun voorsprong op de tweede en laatste speeldag niet alleen continueren maar ook verder uitbouwen. 

Danny de Busser speelde met rondes van achtereenvolgens 79, 77, 78 en 76 slagen een stabiele match. Met een totaal van 310 slagen hield hij Jon Douma (77/82/80/87) met 16 slagen verschil op afstand en werd Jari Noordhof (83/86/82/96) met 347 slagen derde. Bij de dames, die drie wedstrijden speelden, won Iris Bakker met 266 slagen. De eerste wedstrijd ging in 92 slagen, de tweede in 86 en de derde in 88. Yvonne van Someren werd met 277 slagen (92/94/91) tweede en Ilse van Dissel (100/95/92) met 287 derde.

Het weer speelde de kleine dertig deelnemers vooral op de tweede dag parten. Scheen de zon op de eerste dag overvloedig en was de temperatuur aangenaam, op de tweede dag was het weer met stevige regenbuien en een veel lagere temperatuur een duidelijke spelbreker. Bovendien had het KNMI tijdens de wedstrijd op zondag code geel afgegeven met de waarschuwing dat op meerdere plaatsen in Flevoland de kans op extreme hoeveelheden regen groot werd geacht.

Op de laatste speeldag werden in het clubhuis de vorderingen van de laatste twee flights in beeld gebracht. Belangstellenden konden de gang van zaken in de baan op die manier goed volgen. Caddies stuurden de resultaten van elke hole via WhatsApp naar het clubhuis waar Silvia Hoohenkerk, die de wedstrijd met hulp van enkele andere leden van de weekendcommissie op een prettige manier leidde, de gegevens verder verwerkte.

Voorzitter Jan Haasnoot, die samen met Silvia de prijzen uitreikte, complimenteerde de organisatie vooral met het feit dat die erin was geslaagd om weer een clubkampioenschap dames op poten te zetten. Dat was de afgelopen drie jaren niet meer gelukt vanwege gebrek aan voldoende belangstellenden. Ook winnares Iris Bakker was daar vol lof over. Zij had het betreurd dat zij haar titel niet eerder kon verdedigen en hoopte dat dat volgend jaar in elk geval ook weer kan.