In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Na de eerste dag van het clubkampioenschap Strokeplay heeft zich zowel bij de dames als bij de heren een duidelijke kopgroep gevormd. Bij de heren bestaat die uit Danny de Busser (hcp -1,2), Jon Douma (hcp 2,6) en Jari Noordhof (hcp 6,4). Bij de dames gaat de strijd zondag, op de tweede speeldag, tussen Iris Bakker-Wierda (hcp 6,6), die haar titel verdedigt, Yvonne van Someren (hcp 10,5) en Ilse van Dissel (hcp 7,9).

De verschillen zijn vooral bij de heren marginaal. Danny heeft 156 slagen achter z’n naam staan, Jon 159 en Jari 169. Mark Visch heeft halverwege de tweede wedstrijd geblesseerd moeten afhaken. Bij de dames heeft Iris met een verschil van acht slagen nu al afstand genomen van haar concurrenten. Zij noteerde over de eerste twee ronden 178 slagen, Yvonne van Someren 186 en Ilse van Dissel 195 slagen.

Jon Douma had bij de heren een opvallend sterke opening. De eerste van de vier wedstrijden speelde hij in 77 slagen bruto. Zijn naaste concurrent Danny de Busser had twee slagen meer nodig maar wist het tij tijdens de tweede wedstrijd te keren toen hij met 77 slagen finishte. Jon had er toen 82 nodig. Nummer 3 bij de heren Jari Noordhof opende de eerste wedstrijd met 83 slagen en speelde de tweede wedstrijd in drie slagen meer: 86.

Bij de dames openden zowel Iris Bakker als Yvonne van Someren met 92 slagen terwijl Ilse van Dissel er 100 noteerde. De tweede ronde speelde het drietal scherper. Iris bleef aan de leiding en voegde daar 86 slagen aan toe. Yvonne had twee slagen meer nodig en eindigde met 94 slagen en Ilse kwam met 95 slagen als derde het clubhuis binnen. De dames spelen zondagmiddag nog één wedstrijd; de heren hebben nog twee wedstrijden te gaan.