In Golfclub

Danny de Busser (foto boven) slaat als eerste af. Het kampioenschap is begonnen. Foto’s onder Ed Visch op de tee.

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De strijd om het clubkampioenschap Strokeplay is begonnen. Om acht uur vanmorgen startte de eerste flight onder licht nevelige weersomstandigheden met daarin Danny de Busser, Jon Douma en Ed Visch voor de eerste van vier wedstrijden die verdeeld over twee dagen worden gespeeld. Wie zondag aan het eind van de middag met het minst aantal slagen de reeks wedstrijden beëindigt, is de nieuwe kampioen.

Het gaat zowel om het clubkampioenschap bij de dames als bij de heren. Bij de dames is dat weer voor het eerst in vier jaar. De afgelopen jaren was de belangstelling bij de dames matig tot zeer matig. Het is daarom zeer opvallend dat er dit jaar zoveel dames de strijd willen aangaan dat hun aantal bijna groter is dan dat van de heren.

De heren spelen vier wedstrijden; de dames drie. Vandaag worden in beide categorieën twee wedstrijden gespeeld. Zondag spelen alleen de heren er nog twee, de dames spelen hun derde wedstrijd ’s middags. Morgen zijn de wedstrijden ’s middags op een televisiescherm te volgen. Geprobeerd wordt het resultaat van elke slag die gemaakt wordt door caddies naar het clubhuis te laten sturen. De uitslagen worden daar dan live op tv geprojecteerd.