In Golfclub

De weekendcommissie heeft een supporterswedstrijd op stapel staan voor het clubkampioenschap Strokeplay. Het kampioenschap is een tweedaags evenement dat op zaterdag 21 en zondag 22 augustus wordt gehouden. Om de deelnemers te bemoedigen wordt op de tweede dag een supporterswedstrijd gespeeld. De start ervan is om 11 uur en is Stableford. Iedereen kan er zich voor inschrijven.

Het clubkampioenschap Strokeplay belooft dit jaar extra spannend te worden omdat er zowel bij de heren als bij de dames meer kandidaten zijn die de kampioenstitel kunnen binnenhalen. Bij de heren moeten vier wedstrijden worden gespeeld, bij de dames drie. Het laatste clubkampioenschap Strokeplay bij de heren werd vorig jaar verrassend gewonnen door Bas Wierda. Drie jaar geleden werd het laatste dameskampioenschap gespeeld. Dat werd gewonnen door Iris Bakker-Wierda.

Zaterdagmorgen 21 augustus is om 8 uur de aftrap. Dan start de eerste van vier speelronden. De kampioenen zijn niet eerder dan zondag aan het einde van de middag bekend. Dankzij een bijdrage van het bestuur van de golfclub kunnen deelnemers aan het volledige speelprogramma op beide dagen gebruik maken van een lunch in het clubhuis. De wedstrijden worden geleid door Robbert Springer en Silvia Hoohenkerk van de weekendcommissie.