In Golfclub

In de baan werd Klaas door menig flight warm onthaald.

  

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De Mixed Friday-commissie heeft de 88-jarige Klaas Stapel vorstelijk onthaald nu hijzelf niet meer kan spelen maar toch nog eens de baan in wilde. Klaas, die een jaar geleden gedwongen werd te stoppen met golfen vanwege een broze gezondheid, was een enthousiast deelnemer aan de wekelijkse inloopwedstrijden. Hij wilde vooral eens weten hoe de route over twee banen loopt die voor de MF-wedstrijden wordt gebruikt.

Commissievoorzitter Jan de Vries had hem in de wedstrijdbuggy uitgenodigd om een middagje mee te rijden en ook een bezoek te brengen aan de baan van de Openbare Golfclub Dronten. “Daar ben ik nog steeds niet geweest”, had Klaas eerder laten weten. Hij stond perplex van de charme die de 9-holesbaan van de OGD uitstraalt. De MF-commissie bood hem een trui met het clublogo aan en verwende de dankbare gast ook in de baan met een hapje en een drankje.

De vijfde MF-wedstrijd die vrijdag onder wisselende weersomstandigheden werd gespeeld telde ruim 80 deelnemers en werd voor de derde keer dit jaar op beide banen gehouden. Arno Rook won met 34 Stablefordpunten bij de lagere handicappers. Ron de Smith werd er tweede met 33 pnt en Gerard Bosman 3e met eveneens 33 pnt. Bij de hogere hcp’ers won Piet Geraets met 38 pnt, Louise Rasing werd 2e met 37 pnt en Martin Meijering 3e met 35 pnt.

De laatste MF-wedstrijd van dit jaar staat voor 24 september op de kalender. Dan wordt ook de hoofdprijs getrokken. Die bestaat, evenals vorig jaar, uit een jaarabonnement voor negen holes op de baan van de Golfresidentie voor leden van de OGD. Leden van de Golfresidentie kunnen een abonnement winnen om een jaar gratis te spelen bij de Openbare Golfclub Dronten. Inschrijven voor die wedstrijd is al mogelijk.