In Golfclub

Het echtpaar Theunissen ontvangt als laatste winnaars in 2019 uit handen van Coby de Vries de naar haar man vernoemde trofee.

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Vorig jaar kwam de wedstrijd om de Gerard de Vries Trofee vanwege de pandemie te vervallen maar voor dit jaar prijkt de prestigieuze prijs weer op de kalender. Voor de veertiende keer brandt op donderdag 13 mei de strijd om deze trofee weer los. De trofee moet de herinnering levend houden aan een van de markante pioniers van de Golfresidentie. 

De trofee is een wisselprijs en is een kopie van het indrukwekkende stalen beeld dat de Lelystadse beeldend kunstenaar Johan IJzermans vervaardigde en de entree van het golfpark markeert. Het kunstwerk symboliseert de vier seizoenen die ook in de straatnaamgeving en het gemeenschapsgebouw van de Golfresidentie zijn terug te vinden.

Annely en Karel Theunissen waren in 2019 de laatsten die uit handen van Coby de Vries, de weduwe van Gerard, het beeldwerk ontvingen nadat zij de traditionele greensomewedstrijd hadden gewonnen. Gerard de Vries reikte hem de eerste jaren nog zelf uit. De trofee werd in 2007 voor het eerst gewonnen door Janny Huiberts.

De opbrengst van de Gerard de Vries Trofee is elk jaar bestemd voor de Stichting Handicart. Deelnemers kunnen daarom ook nu weer een mulligan kopen waarvan de baten voor de stichting zijn. Ook het inschrijfgeld – € 10 voor leden en € 40 voor invité’s – gaat naar de stichting.

De Gerard de Vries Trofee wordt altijd op Hemelvaartsdag gespeeld, opvallend vaak onder ideale weersomstandigheden. De wedstrijd wordt gesponsord door Flynth. Na negen holes krijgen de deelnemers een traktatie aangeboden. De prijsuitreiking vindt op het terras plaats. Inschrijven kan tot 11 mei 18.00 uur als team of als individu.