In Golfclub

Olga Commandeur (met groen jack) met rechts van haar sponsor Milanda Houtkamp. Links de winnares bij de dames Karin Mulder en rechts van haar Marianne Taal.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Journaliste Karin Mulder van RTV Drenthe en de Friese fotograaf Bert van der Toorn zijn de winnaars geworden van de door de Nederlandse Vereniging van Golfende Journalisten, de NVGJ, georganiseerde Stablefordwedstrijd op onze baan. Zij wonnen met respectievelijk 36 en 38 punten.

De golfende journalisten houden met regelmaat een onderlinge competitie en kiezen daarvoor gelegenheidsbanen uit. Dat de baan van de Golfresidentie dit keer het toneel van hun onderlinge strijd was, was geen toeval. Een van de leden van de journalistenclub is radio- en tv-commentator Andy Houtkamp die sinds enige tijd op de Golfresidentie woont.

De ruim dertig journalisten, afkomstig uit alle hoeken van het land, lieten zich niet ontmoedigen door de aanvankelijk stevige regenbuien. Zij beleefden een leuke dag, ook al vanwege de gastvrijheid van Mireille van der Velden en haar crew. Die werd zeer op prijs gesteld. De persmensen toonden zich na afloop enthousiast en kwamen met veel positieve reacties het terras van het clubhuis op.

Onder de deelnemers waren prominente sportjournalisten van de grootste landelijke dagbladen, maar ook vertegenwoordigers van de regionale journalistiek lieten zich niet onbetuigd. Ook de presentatrice van het tv-programma Nederland in Beweging, Olga Commandeur, behoorde tot de deelnemers. De wedstrijd werd gesponsord door ViaZorgcoach van Milanda Houtkamp.