In Golfclub

Ferry Sijtsma op de tee van hole 1; uiterst links op de foto sponsor Aart Lijs van Profile Dronten

TEKST HANS DE JONGH | FOTO JAN BOERSMA

Door de zuidwesterstorm die over ons land raasde en waarvoor door het KNMI code geel was afgegeven werden de 28 deelnemers aan de eerste Profile wedstrijd van dit jaar bijna van de baan geblazen. De zware windstoten waar de Herendag mee te maken kreeg bereikten snelheden van tussen de 80 en 90 kilometer per uur. Daar waren lang niet alle spelers tegen opgewassen en al zeker de trolleys niet die keer op keer tegen de grond werden gesmakt. Toch wist iedereen de finish te bereiken.

Donderdag, tijdens de seniorenwedstrijd, was er ook al zo’n storm. Het merendeel van de deelnemers bereikte hole 19 toen niet. George Gerritsen, die als enige beide wedstrijden uitliep, spreekt van “een bijzondere ervaring”. Volgens hem was het vandaag beter te doen dan donderdag toen vooral de regen spelbreker was. “We kregen nu wel een paar flinke zepers om de oren maar daar bleef het bij”. De ervaringsdeskundige weet intussen ook dat “de tas met de kop in de wind gezet moet worden”.

De Herendag, die door sommigen vanwege de zware weersomstandigheden als “een beproeving” werd ervaren en al gekscherend Mannendag werd genoemd, wordt voor het vierde jaar op rij gesponsord door Profile Dronten. Vanwege de coronabeperkende maatregelen was er achteraf ook geen nazit en dus geen prijsuitreiking. Sponsor Aart Lijs beloofde evenwel dat hij ervoor zorgt dat de prijzen de komende dagen bij de winnaars thuis worden afgeleverd. “Dat gaan we netjes doen”, liet hij weten.

In de lage hcp-categorie van 8.0 tot en met 16.7 werd de wedstrijd gewonnen door Jerry Vermeer (hcp 9.2) met een score van 33 punten. De vader van Jerry, Rudy, met hcp 26.4 won met 35 punten in de hogere categorie van 16.8 tot en met 33.8. Tweede in deze categorie werd Robin van Schaik (hcp 19.6) met 27 punten en derde Feike Greidanus (hcp 16.8) met eveneens 27 punten. In de lage categorie werd Gerard Bosman (hcp 13.5) tweede met 29 punten en tekende George Gerritsen (hcp 16.7) voor de derde prijs met ook 29 punten.