In Golfclub

Foto boven: zoals het er tot vanmiddag nog uitzag. Foto onder: nadat de steunbalk het begaf.

TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S HANS DE JONGH EN PETER BEERLAGE

Een beperkt aantal bekers die de vereniging rijk is, is (zwaar) beschadigd nadat de steunbalk waarop zij stonden het begaf. De juwelen van de club, die sinds een paar weken boven de bar in het clubhuis een representatieve plek hadden gekregen, kunnen deels niet meer worden gerepareerd.

Het gaat in totaal om minder dan 10 bekers. De Gerard de Vries Trofee raakte licht beschadigd. De prestigieuze President’s Trofee die al 21 jaar als wisselbeker voor de vrijwilligers fungeerde, lijkt – evenals enkele andere trofeeën – als verloren te moeten worden beschouwd. Bij de trofee van de echtparenwedstrijden raakten kop en romp gescheiden.

“Gelukkig is er niemand gewond geraakt”, zegt uitbaatster Mireille van der Velden die het geraas van de omvallende stellage hoorde. “Er was hier niemand”, refereerde ze aan de coronamaatregelen. Op welke manier de golfclub de schade wil herstellen, is nog onduidelijk. Het ziet ernaar uit dat een aantal bekers vervangen moet worden; de rest zou gerepareerd kunnen worden.