In Golfclub

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Op 90-jarige leeftijd is de afgelopen week Willem van der Werve overleden. Willem was het oudste lid van de golfclub. Hoewel hij al een aantal jaren vanwege lichamelijk ongemak niet meer kon golfen, was hij zijn club trouw gebleven. Hij overleed aan de gevolgen van een ongeneeslijke ziekte.

Willem van der Werve had kortgeleden zijn lidmaatschap per 31 december beëindigd. Hij was, samen met zijn echtgenote, op 1 mei 1999 lid geworden. Hij overleed in het hospice. Vrijdag 18 december kan om 12.30 uur afscheid worden genomen in de aula van begraafplaats De Wissel in Dronten. Daarna volgt de crematie in familiekring.

Willem van der Werve, die meer dan 65 jaar getrouwd was met Hermina van der Werve-Kortebroek woonde, voordat de coronacrisis uitbrak, wisselend op de Golfresidentie en in Spanje. In een interview met de Fore in 2016 zei hij terug te kunnen kijken “op een rijk en boeiend leven”.

Totdat de ongeneeslijke ziekte zijn leven ging beheersen was hij nog immer zeer ondernemend. “Zijn positieve instelling inspireerde ons en zal ons altijd bijblijven”, meldt de familie op de rouwkaart waarin gesproken wordt over “een mooi en rijk” leven. Willem kon bogen op een succesvolle internationale carrière.