In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO MARGREET VERSLUIJS

Danny de Busser en Hans Heidemeijer hebben met hun deelname aan de eerste wedstrijd om de Profile Trofee een forse hoeveelheid kwalificatiepunten in de wacht gesleept voor de Ryder Cup. Danny de Busser (phcp -1) won bij de lagere handicappers (hcp .3 tot en met 14.8) met 34 Stablefordpunten en kreeg 80 punten en Hans Heidemeijer (phcp 20) deed dat met hetzelfde aantal punten bij de hogere handicappers en was goed voor de maximale score van 100 punten.

Zijn prestatie was des te opmerkelijker omdat hij lange tijd niet had gespeeld en zijn lidmaatschap van onze golfclub bovendien ruim een jaar had onderbroken.

Bij de lagere handicappers was het Jurgen Mulder (phcp 5) die met 32 Stablefordpunten de tweede plaats voor zich opeiste en Mark Visch (zelfde playinghandicap) met 31 punten de derde plaats. Bij de hogere handicappers was het Bart den Ouden (phcp 17) die met 33 Stablefordpunten tweede werd en Barend-Jan Kroese (phcp 30) met 31 punten derde.

Aan de openingswedstrijd van het seizoen werd door totaal 36 man deelgenomen. Hoewel het vrolijke voorjaarszonnetje voor ideale weersomstandigheden leek te zorgen, werd de score over het algemeen als te laag beoordeeld. Dat zou erop duiden dat de conditie in de baan na een zware winterperiode nog veel te wensen overlaat.

Sponsor Profile had voor de nummers 1, 2 en 3 van beide categorieën waardebonnen evenals voor de winnaars van de twee neary’s in de wedstrijd. Voor de winnaars van het overall klassement liggen twee waardebonnen van elk € 400 te wachten. Er staan totaal zeven Profile wedstrijden op de kalender.

Voor een actuele tussenstand van de kwalificatie voor de Ryder Cup klik hier.

FOTO

De leden van de Heren/MF-commissie met de sponsor van de Profile Trofee. Van links naar rechts Hans de Jongh, George Gerritsen, sponsor Aart Lijs, Marja Kosterman, Jan Boersma, Maartje Bertelink, Jan de Vries en Gerard Bosman. Op de foto ontbreekt Jeroen van Vliet.