In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO FAMILIE BENTUM

De familie van de begin dit jaar overleden Marga Bentum kijkt ‘met trots en veel bewondering’ terug op haar leven. Aan de website hebben de familieleden laten weten dat zij zeer geroerd waren door de enorme belangstelling van de golfclubleden en bewoners van de Golfresidentie. “Hartelijk dank voor jullie aanwezigheid bij haar afscheid en het overweldigende stille eerbetoon op de rotonde. Het geeft ons kracht om verder te gaan”.

Marga Bentum, die op 3 januari in haar slaap overleed, was de laatste tien jaar van haar leven intens betrokken bij de golfclub. Als lid van de weekeindcommissie en de woensdagavond inloop was ze ook het gezicht van veel wedstrijden. Tijdens de indrukwekkende afscheidssamenkomst in het crematorium in Lelystad onderscheidde de voorzitter van de golfclub, Cees de Bruin, haar postuum met de Speld van Verdienste.

De familie ervaart de grote belangstelling als een stil bewijs van hoe begaan Marga was met iedereen om haar heen. “Haar betrokkenheid bij en interesse in de ander was onuitputtelijk. Dienstbaar aan verenigingen en mensen om haar heen”. De familie noemt ook de zorg voor de kleine dagelijkse dingen en de gewone zorg voor veel mensen. “Dat was typisch Marga. Zo zal ze altijd in onze gedachten blijven”.

FOTO

De foto op de voorzijde van de dankbetuiging toont Marga in een voor haar zo kenmerkende pose