In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Een delegatie van het bestuur van de golfclub wil op korte termijn in gesprek met de damescommissie. Dat is de uitkomst van intern overleg nadat de dames anderhalve week geleden in een brief aan het bestuur lieten weten dat zij hun taak hadden neergelegd.

Hoewel in de brief niet werd aangegeven waarom de damescommissie tot deze stap had besloten, werd er algemeen van uitgegaan dat de dames solidair wilden zijn met hun enkele dagen eerder opgestapte voorzitter.

Tineke Visch, de vertrokken voorzitter, vond het onacceptabel dat het bestuur eenzijdig had besloten om een aantal door de wedstrijdcommissie benoemde kwalificatiewedstrijden voor de Solheim Cup te schrappen. Ook de wedstrijdcommissie vond dat het bestuur daarmee buiten zijn boekje was gegaan.

Het bestuur, dat vanwege vakantie van een van zijn leden niet eerder bijeen kon komen, hoopt dat een ‘goed gesprek’ de kou uit de lucht kan halen en de zaak weer op de rails kan trekken. De openingswedstrijd van de damescompetitie staat voor dinsdag 27 maart op de kalender.