In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Er komt weer een speciale 9-holeswedstrijd voor onervaren golfers. Een half jaar geleden werd een soortgelijke activiteit georganiseerd waarop dertig bewoners en/of leden afkwamen. Nagenoeg alle deelnemers waren destijds blij en opgetogen met dat initiatief.

De wedstrijd – die zaterdag 19 mei wordt gehouden en om 10.00 uur begint – is ook bedoeld voor mensen die misschien wat drempelvrees moeten overwinnen. Zij worden tijdens de wedstrijd begeleid door ervaren spelers die hen graag behulpzaam zijn.

Van een echte wedstrijd is overigens geen sprake. Het gaat niet zozeer om het behalen van punten dan wel om het plezier in het spel. Piet van der Sar, initiatiefnemer van deze activiteit, is daar heel stellig in: “Het plezier van het golfen gun je iedereen. Zeker als je zo’n baan als de onze voor de deur hebt liggen”.

In iedere flight loopt daarom een ervaren en geduldige golfer mee. Die kan ook helpen bij het oppoetsen van de regelkennis die in de loop der jaren mogelijk wat roestig is geworden en geeft – als dat nodig is – tips waarmee men zijn of haar spel kan verbeteren.

Wie mee wil doen wordt verzocht zich even per e-mail aan te melden bij Piet van der Sar.