In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | ILLUSTRATIE KWF

De organisatoren van de Golf4Life-actie ondervinden veel steun voor hun initiatief om op 30 juni onder het motto ‘Samen golfen tegen kanker’ een benefietwedstrijd te organiseren. In het kader van de mogelijkheid om te sponsoren is al een bedrag € 600 gestort en zijn er ook toezeggingen gedaan voor hole sponsoring.

Hoogtepunt van de wedstrijddag is de golfmarathon van Iris Wierda en Ed Visch die van zonsopgang tot zonsondergang zoveel mogelijk holes willen lopen om daarmee geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelminafonds (KWF). Het tweetal is erop gebrand om het record van 104 holes te verbeteren of minimaal te evenaren.

Dat betekent dat Iris en Ed de baan (bijna) zes keer moeten lopen. “Zelfs voor de zeer ervaren golfers is dit een uitputtingsslag”, zegt de organisatie. De twee krijgen daarbij steun van golffysiotherapeut Hans Driesman die na elke achttien holes zal proberen om de spieren van de beide spelers weer soepel te krijgen.

Het doel van de marathon is duidelijk: hoe meer holes er worden gelopen, hoe meer geld er binnenkomt voor het goede doel. De beide golfprofessionals Guido Oomkens en Bastiaan Haasnoot hebben hun medewerking ook toegezegd. Daarnaast staan de vrijwilligers van het clubhuis van de vroege ochtend tot de late avond klaar om het deelnemers en belangstellenden naar de zin te maken.

Iedereen kan op zijn of haar manier overigens bijdragen aan het welslagen van de actie, onder meer door zelf aan een van de wedstrijden mee te doen. Er zijn daarvoor speelarrangementen beschikbaar van € 50 voor leden en € 75 voor niet-leden.

Het arrangement bestaat uit ontvangst met koffie, 9 holes stablefordwedstrijd, een lunch, een Texas scramblewedstrijd 18 holes en een diner. Drankjes zijn voor eigen rekening. Inschrijven kan (nu al) op de gebruikelijke manier via de wedstrijdkalender van 30 juni.

Een soortgelijke golfmarathon als die nu bij de Golfresidentie wordt gehouden was er voor het eerst in 2013. Twee vrienden bedachten toen dit concept voor het Koningin Wilhelminafonds dat intussen door steeds meer golfclubs op de kalender wordt gezet.