In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Terwijl op de singel van hole 4 dit weekeinde de schaatspret overheerst en de baan nog het domein is van sleetje rijdende kinderen en wandelende ouderparen, is de seniorencommissie begonnen met de voorbereiding van de hervatting van de wintercompetitie 2021.

Voor donderdag 18 februari staat de eerstvolgende wedstrijd op de kalender. Slechts weinigen houden er echt rekening mee dat de baan dan ook speelbaar is. Bij de wintercompetitie gaat het om de titel Winterkoning die dit jaar verdedigd wordt door George Gerritsen die op 21 maart 2019 voor de tweede keer de titel pakte.

Vorig jaar werd vanwege het slechte weer het kampioenschap geschrapt. George Gerritsen werd in 2015 ook al Winterkoning. Hij probeert dit jaar opnieuw de titel in de wacht te slepen maar wordt in de wielen gereden door Marco Oussoren die met stip aan de leiding gaat in het tussenklassement.

Parallel aan de 18 holes wedstrijden wordt ook een 9 holes competitie gespeeld. Daarin heeft Arthur Vos het voortouw genomen met Leen Pfrommer op de tweede plaats en Aty Schenk op de derde. De finale van beide wedstrijden voor de wintercompetitie staat voor donderdag 18 maart op de kalender.