In Golfclub

De deelnemers aan de laatste seniorenwedstrijd van dit jaar werden na afloop getrakteerd op oer-Hollandse erwtensoep.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De senioren hebben hun laatste wedstrijd van dit jaar gespeeld. Daarmee is het golfseizoen nu echt voorbij. Wat resteert zijn nog enkele wintercompetitiewedstrijden die door de weekeindcommissie worden georganiseerd. Die worden om de veertien dagen, variërend op zaterdag of zondag, gespeeld. Zondag 2 december is de volgende.

De senioren hebben een voortreffelijk jaar achter de rug. De 39 gespeelde wedstrijden telden totaal maar liefst 1339 deelnemers. Niet één wedstrijd moest worden afgelast. Vanwege de extreme hitte moest wel de tweede ronde van het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren verhuizen van de 26ste juli naar de 16e augustus.

De twintig senioren die vandaag aan de laatste seizoenswedstrijd uit de wintercompetitie meededen werden na afloop getrakteerd op oer-Hollandse erwtensoep. Hoewel alle ingrediënten in de snert rijkelijk aanwezig waren deed Bertus den Haan, als trouwe deelnemer aan de seniorencompetitie, daar nog een schepje bovenop. Hij trakteerde op drie extra rookworsten waardoor de soep nòg meer aan smaak won.

De zesde competitiewedstrijd uit het winterprogramma van de senioren werd gewonnen door Feike Greidanus. George Gerritsen werd met een gelijk aantal Stablefordpunten tweede en Bertus den Haan derde. In de meerrondecompetitie gaat George Gerritsen aan de leiding. Bertus den Haan staat er op de tweede plek en Feike Greidanus is er derde.