In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO POLITIE DRONTEN

De politie heeft maandagmiddag op de baan en in de woonwijk van de Golfresidentie met man en macht gezocht naar een inbreker maar slaagde er (nog) niet in de man op te pakken. Gevreesd wordt dat de inbreker, waarvan het signalement luidde dat die in het zwart was gekleed en zwarte schoenen droeg met bruine veters, heeft kunnen wegkomen.

De inbraak werd gepleegd in een woning aan de Golfresidentie die grenst aan hole 11. De man die ook een zwarte bivakmuts droeg werd in de woning geconfronteerd met een dochtertje des huizes waarop hij zonder buit wegvluchtte. Op dat moment kwam ook de bewoonster van de woning, die de hond had uitgelaten, thuis.

Direct na de melding rukte de politie met vijf auto’s met dubbele bezetting uit naar de Golfresidentie. Vitale verkeerspunten werden afgesloten om de eventuele dader niet de gelegenheid te geven te kunnen vluchten. Ook werden de bermen van de Anjovisweg en de Biddingringweg voortdurend in de gaten gehouden.

Uitgaand verkeer werd op de rotonde tegengehouden en op de baan “wemelde het van de politie” aldus een golfer die nietsvermoedend van hole 1 naar hole 2 liep. De agenten kamden de baan vooral uit in de buurt van bosschages waarbij er rekening mee werd gehouden dat de dader zich daar mogelijk zou hebben verschanst.

FOTO

Op de rotonde van de Golfresidentie werd vooral het uitgaande verkeer intensief gecontroleerd.