In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Het is het Dames 1 team gelukt de eerste wedstrijd in de hoofdklasse te winnen. Het speelde in Lochem en versloeg in poule D201 met 10-8 het eerste damesteam van de Drentsche. Er werden twee dubbels en drie singles gewonnen. Twee dames tekenden voor het maximum aantal punten.

Het andere damesteam van de Golfresidentie, met Ilse van Dissel als captain, speelde gelijk tegen de Edese. De dames, die op een zonovergoten bosbaan in Ommen speelden, haalden ’s morgens vier en ’s middags vijf punten binnen.

Heren 1, dat in de derde klasse in poule H226  speelt, liep bij de start van de competitie al gelijk averij op. Het redde het niet tegen Anderstein en moest toezien dat het slechts 4 van de 18 punten mee naar huis kon nemen. ’s Morgens schraapten Sander van Rijn en Michael Schouten twee punten binnen en bij de singles lukte dat Jeroen Onkenhout ook.

Heren 3 is de competitie prima van start gegaan door in Winterswijk de Edese al gelijk op achterstand te zetten. Met 10 uit 18 punten gaat het team daardoor ook aan de leiding in poule H282 van de 5e klasse 27 holes. De winst werd vooral bij de dubbels geboekt; daar werden alle 6 punten in de wacht gesleept. De singles waren goed voor 4 punten.

Heren 2 vervulde zondag de rol van gastheer en ontving de vier teams met wie zij de competitie speelt in Dronten. De senioren speelden afgelopen vrijdag al in Lelystad en kijken het degradatiespook nu al recht in de ogen. Nadat de eerste wedstrijd al met 17-1 werd verloren moesten de heren dit keer al hun punten bij de tegenstander inleveren.

FOTO

Het Dames 1 team liet zich gistermorgen ’thuis’ nog fotograferen voordat het in Lochem tegen De Drentsche speelde.