In Golfclub

Peter en Maria Zandvliet

TEKST HANS DE JONGH | FOTO FAMILIEARCHIEF

De nieuwe uitbater van De Vier Seizoenen, Peter Zandvliet (50), is ervan overtuigd dat hij van het grand-café een goed renderend bedrijf kan maken. Hij wil met zijn horeca-onderneming vooral sociaal bezig zijn en streeft ernaar om er een huiskamersfeer te creëren waarin de krant weer op een ouderwetse manier op tafel ligt.

Peter Zandvliet zegt dit in een interview met de redactie van het clubmagazine Fore. Dat verschijnt aan het eind van de derde week van september. Daarin licht hij zijn plannen voor De Vier Seizoenen uitgebreid toe. Donderdag 29 augustus kunnen leden van de golfclub en (andere) bewoners van de Golfresidentie al persoonlijk kennis met hem en zijn echtgenote maken tijdens een welkomstreceptie in het clubhuis.

Peter’s echtgenote, Maria, werkt als reïntegratie-deskundige in Lelystad. Ze zal daarom niet fulltime in De Vier Seizoenen aanwezig zijn. Ze zal haar man vooral steunen in de backoffice sfeer maar op gezette tijden ook in het grand-café hand- en spandiensten verrichten. Maria is Russische van geboorte. Ze heeft een horeca achtergrond en komt uit Sotsji. Ze ontmoette Peter vijftien jaar geleden, nadat de eerste contacten via internet waren ontstaan.

Peter heeft een internationale horeca-carrière achter de rug. Hij deed vooral veel ervaring op in diverse landen in het Midden-Oosten. Via de stichting Echos werkte hij voor Nederlandse militairen in Bosnië en Afghanistan. Hij besloot in 2017 terug te keren naar Nederland nadat hij ruim vier jaar op topniveau leiding had gegeven aan een cateringbedrijf in Soedan. Hij wilde terug naar vrouw en twee dochtertjes die intussen van Velserbroek naar Dronten waren verhuisd.

Als 16-jarige belandde Peter in de horeca. Samen met Maria vond hij het nu het moment om zijn grote ideaal werkelijkheid te laten worden: een eigen horecabedrijf. Via allerlei omwegen vond hij uiteindelijk vlakbij huis de onderneming die hij met een bruisend enthousiasme wil gaan leiden: De Vier Seizoenen. “Het is een droom die uitkomt”, beaamt Peter in het interview. Eigenlijk kan hij niet wachten totdat hij op 1 september aan de slag mag.