In Golfclub

Biddinghuizen was tevreden toen het begin juni de eerste slag om de Battle van het Jaar van Dronten won.

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Tijdens de thuiswedstrijd op zaterdag 24 augustus zullen we alle zeilen moeten bijzeten om de Beste Buren Bokaal ook voor de tweede keer binnen te halen. “Het kan”, zegt wedstrijdleider Piet van der Sar hoopgevend, “maar we hebben wel een achterstand weg te werken”.

In gewoon Nederlands betekent dit dat Dronten een flink pak slaag van Dorhout Mees heeft gehad toen daar enkele maanden terug de eerste van de twee Battles werd gespeeld. “Anders dan vorig jaar, toen Dronten in een riante voorsprong-positie aan de finale begon, staan we nu op achterstand. We zullen alles in de strijd gooien om onze positie van vorig jaar te verdedigen”, aldus Piet.

Dorhout Mees start zaterdag 24 augustus dus op pole-positie. Ondanks de eagles van Peter Beerlage en Jeroen Schmeits ontstond er in de overall-einduitslag een verschil van 2,46 punten gemiddeld per speler. “Laten we niet vergeten dat wij de thuiswedstrijd spelen”, verzacht de wedstrijdleider de pijn een beetje. “Dat is een niet mis te verstaan voordeel waar we volop van kunnen profiteren”.

De Battle van het Jaar – een zeer vriendschappelijke ontmoeting – met Dorhout Mees is een initiatief van de Golfresidentie en werd in 2018 voor het eerst gespeeld en gewonnen door Dronten. Dankzij de medewerking van de baaneigenaren betalen de bezoekers geen greenfee. Ze zijn wel verplicht van elkaars buffet gebruik te maken. De kosten zijn €30 per persoon.

Inschrijven voor de ontmoeting is al mogelijk. Het is een shotgunwedstrijd die om 13.00 uur start. “We gaan ervan uit”, zegt Piet van der Sar, “dat we met een sterk aanvallend spel aan de wedstrijd beginnen”. De keukenbrigade van grand-café De Vier Seizoenen bereidt voor die dag een uitgebreid Indisch buffet.