In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De tweede en laatste ronde om het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren wordt nog best een spannende aangelegenheid. Hoewel bij de dames de positie van Cocky de Broekert veilig gesteld lijkt, is dat met de positie van koploper Dries van der Schuyt bij de heren nog allerminst het geval.

Dries moet in zijn flight morgen zien af te rekenen met zijn beide opponenten, Robbert Springer en Eric van der Velden. Dries leidt met 83 slagen; de beide anderen volgen met slechts één slag meer. Maar ook Cees Weimar (86 slagen), George Gerritsen (87 slagen) en Cees de Bruin (88 slagen) zijn nog lang niet kansloos voor een podiumplek.

Bij de dames lijkt de strijd in de tweede speelronde vooral te gaan om de tweede en derde plaats in de eindklassering. Cocky de Broekert leidt met 84 slagen en wordt op de tweede plaats gevolgd door Janny Huiberts met 88 slagen. Marijke Prins en Corrie Herweijer volgen op een gedeelde derde plaats met elk 91 slagen.

Zowel Cocky de Broekert als Dries van der Schuyt, beide single handicapper, gaan voor hun derde achtereenvolgende clubkampioenschap bij de senioren. In 2017 en 2018 wonnen de twee het kampioenschap ook al. Dries verdedigde zijn titel vorig jaar met een sudden death tegen Bertus den Haan. De finale werd toen beslist op de green van hole 1.

De eerste ronde van het Strokeplay clubkampioenschap bij de senioren werd op 18 juli gespeeld; de geplande tweede ronde op donderdag 25 juli werd verplaatst naar morgen. Dat had alles te maken met de extreme hitte waardoor het onverantwoord was, oordeelde de seniorencommissie, om de wedstrijd te laten doorgaan.