In Golfclub

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Na een langdurige en ook slopende ziekte is de afgelopen nacht in het hospice van Dronten Paul Verheijen overleden. Paul is 72 jaar geworden. Tien dagen geleden werd hij er opgenomen. Daarvoor werd hij nog behandeld in het ziekenhuis Sint Jansdal in Harderwijk.

Paul vervulde binnen de golfclub een groot aantal jaren de functie van voorzitter van de sponsorcommissie. Bovendien was hij lange tijd voorzitter van de commissie Natuur en Milieu van de Golfresidentie. Hij was aan beide functies zeer toegewijd. Nog maar enkele jaren geleden werd hij door de leden van de golfclub onderscheiden met de Gouden Kikker.

Voorzitter George Gerritsen reageerde verdrietig op het overlijden van Paul. “Paul was behalve een zeer gewaardeerd commissievoorzitter ook jarenlang een vaste speler binnen het seniorenteam voor de NGF-competitie. “Zeer fanatiek”, aldus de voorzitter, “want hij wilde zijn singles en dubbels winnen, hetgeen veelal ook lukte. We zijn een top verenigingsmens verloren”.

Paul was Rotterdammer van geboorte en had een internationale carrière achter de rug toen hij zich met zijn dierbaren in 2005 op de Golfresidentie vestigde. De crematie vindt woensdag plaats binnen de besloten sfeer van de familie en onder de restricties die vanwege het coronavirus bij deze gelegenheden van kracht zijn.