In Golfclub

Het Drontens Drupje is een klassieker. Vanaf de start van de serie werd het in de baan met veel succes geschonken.

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

De winnaar van Mixed Friday 2021 ontvangt ook dit jaar weer een gratis jaarabonnement op de eerste lus van de Golfresidentie of op de baan van de Openbare Golfclub. Eenzelfde prijs was er twee jaar geleden ook. Vorig jaar werd Mixed halverwege het seizoen gecanceld door de sluiting van De Vier Seizoenen als gevolg van de pandemie.

Totaal staan er voor dit jaar zeven wedstrijden op de kalender die gevarieerd op beide banen worden gespeeld. De eerste editie van het altijd succesvolle Mixed Friday staat voor vrijdag op de kalender. Die wordt op de 18 holes van de Golfresidentie gespeeld. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Het aantal deelnemers is beperkt vanwege de coronamaatregelen.

Het karakter van de Mixed Friday-wedstrijden is een mengeling van sportiviteit en gezelligheid. Na afloop van de wedstrijd is er gewoonlijk een uitgebreide nazit compleet met prijsuitreiking, (live) muziek en een maaltijd. Door de huidige situatie vindt de eerste wedstrijd nog in aangepast vorm plaats.

Voor het overige blijft in 2021 alles bij het oude. Er is in het nieuwe speeljaar weer het veelgeprezen Drontens Drupje in de baan dat wordt gesponsord door de Mitra. Bovendien worden de deelnemers getrakteerd op andere drankjes en gevarieerde hapjes. Op de puttinggreen wordt weer een chip challenge gehouden.

Mixed Friday werd oorspronkelijk opgezet om de leden van de Drontense OVDD, de ondernemersvereniging De Driehoek, gelegenheid te geven om in een ontspannen sfeer te netwerken. Intussen begint het spraakmakende fenomeen aan z’n achtste jaargang. Tientallen sponsoren hebben er zich ook nu weer aan verbonden.