In Golfclub

Jon Douma die samen met Danny de Busser in de eerste flight startte.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Twee eagles hebben de tweede wedstrijd om de Profile Trofee 2021 extra kleur gegeven. In de maandelijkse herencompetitie sloeg Jari Noordhof (hcp 6.5) er een op hole 6 en Danny de Busser (-0.9) er een op hole 9. De bal van Jari stopte 10 cm. voor de hole. Cees de Bruin (hcp 21.1) noteerde ’t hoogste resultaat. Hij zag met zijn score van 43 Stablefordpunten zijn handicap dalen naar 19.8.

Ferry Sijtsma (hcp 13.7) werd met 35 punten de winnaar bij de lagere handicappers van -0.9 tot en met 16.9. Tweede hier werd Eric van der Velden (hcp 9.8) met 33 punten en derde Aart Lijs (hcp 9.7) ook met 33 punten. Bij de hogere handicappers waar Cees de Bruin met 43 punten triomfeerde werd Robin van Schaik (hcp 21.1) tweede met 39 punten en Len Overheul (hcp 22.4) derde met 37 punten.

Naast de twee eagles werden er tien birdies geslagen en 132 parren. Danny de Busser sloeg er in die laatste categorie negen. Twee deelnemers haakten voortijdig af. Sponsor Aart Lijs van Profile Dronten gaat de winnaars thuis bezoeken om hen de prijzen te overhandigen. Hij deed dat eerder ook omdat vanwege de coronamaatregelen het clubhuis nog steeds dicht is.

Jeroen van Vliet sloeg op hole 3 nog een miraculeuze bal die links van de fairway op de daar lopende weg stuiterde en via het dak van een aanliggende woning in de tuin belandde van het hoekhuis van Bas Bangma die aan de Herfst woont. De bal richtte geen schade aan anders dan een 0 op de scorelijst van Jeroen. De schrik zat er goed bij hem in. Ook op hole 4 bleven de punten weg.