In Golfclub

André Hartgring steek zijn verbazing niet onder stoelen of banken

TEKST HANS DE JONGH

André Hartgring vertelt in de nieuwe Fore openhartig over zijn benoeming tot erelid van de vereniging. “Het heeft me zeer geraakt en het doet me echt wel wat”. André is het zevende lid van de golfclub aan wie de gouden speld werd uitgereikt. Vrijdag verschijnt ons digitale clubmagazine.

De redactie heeft van de laatste editie van dit jaar weer een bijzonder nummer gemaakt met verslagen, reportages en human interest verhalen. In een paginagroot verhaal wordt de one-man-show van Danny de Busser bij het behalen van het clubkampioenschap Strokeplay gevolgd. Er is ook aandacht voor de wandeling die een groep bewoners van de Golfresidentie voor het eerst over de baan maakte.

Jan Mijnders, de nieuwe kampioen bij de senioren, vertelt over het steunhart waarmee hij door de baan reed om zijn conditie op te krikken en over zijn ingrijpende harttransplantatie. Ook over hoe het bijna, tijdens de laatste wedstrijd van het senioren kampioenschap, nog misging met het binnenhalen van de titel.

De Fore sprak met Herman van Someren die vanwege een rugblessure zo’n anderhalf jaar geleden zijn lidmaatschap moest opzeggen. Herman keert met ingang van het nieuwe jaar terug. Herman was nauw betrokken bij de verzorging van Iris Wierda en Ed Visch toen die voor het KWF een succesvolle aanval deden op het aantal te lopen holes. “Ik heb die dag weer de saamhorigheid in de club ervaren”.

In de laatste Fore van dit jaar is er ook een reportage in woord en beeld van de wedstrijd die onze club op de baan van de shortgolf Swifterbant speelde. “Een uitje”, vonden de meeste deelnemers die bijzondere wedstrijd die wat hen betreft jaarlijks mag worden herhaald.