In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Na een spannende eindsprint heeft relatieve nieuwkomer Natasja Hoegee de wintercompetitie bij de senioren gewonnen. Zij legde daarmee beslag op de titel Winterkoningin. Natasja deed veertien dagen terug een serieuze aanval op de positie van titelkandidaat Marco Oussoren door hem met een score van 39 punten tot op enkele punten te benaderen. 

In de slotronde maakte ze het karwei af. Met 35 Stablefordpunten passeerde Natasja niet alleen Marco Oussoren maar bleef ze ook Hans Verhoog voor die met een score van 38 punten duidelijk liet blijken ook interesse te hebben in de titel. Hans werd uiteindelijk tweede. Voor Marco was er nog wel een podiumplaats. “Het lukte van geen kanten”, vertelde de winnaar van het brons na afloop.

Aan de 18 holes wintercompetitie deden in totaal 43 spelers mee. Er werden tien wedstrijden gelopen; één wedstrijd werd afgelast. De wedstrijd van donderdag 11 maart zullen velen zich lang heugen. Door een zware storm en veel regen kreeg het merendeel van de spelers een no return achter hun naam op de uitslagenlijst. “Het was niet te doen”, verklaarden ze hun actie om te stoppen.

De 9 holes competitie werd met afstand gewonnen door Arthur Vos. Hij sloeg een verdienstelijke 127 Stablefordpunten bij elkaar. Leen Pfrommer eindigde op een eveneens mooie tweede plek met 97 punten en Aty Schenk werd met 91 punten derde. De nummers 1, 2 en 3 van de 18 holes en de winnaar van de 9-holes wedstrijd worden op een later tijdstip gehuldigd.

Uitslag meerronde 18 holes: 1 Natasja Hoegee 218 pt, 2 Hans Verhoog 216, 3 Marco Oussoren 212, 4 George Gerritsen 210, 5 Karel Theunissen 206, 6 Feike Greidanus 196, 7 Kwai Man 184, 8 Ching Man 177, 9 Dick Keizer 159 en 10 Ruud Mutters 152 punten.