In Golfclub

DOOR FERRY WOBMA EN HANS DE JONGH

In verband met recent doorgevoerde aanpassingen op de golfbaan van de OGD zijn er digitaal nieuwe scorekaarten beschikbaar voor combinatieleden die een Q-ronde willen spelen over een lus van 9 holes van de Golfresidentie in combinatie met 9 holes van de OGD. Hiervoor zijn de nieuwe baanhandicaptabellen beschikbaar die inmiddels op de website staan. Als gevolg van de nieuwe ratings en de holewijzigingen bij de OGD is ook de verdeling van de hcp-slagen via de stroke-index van de holes veranderd. De aanpassingen en nieuwe rating kunnen van invloed zijn op de baanhandicap.

Om beter inzicht te krijgen in de routing van beide lussen zijn op de scorekaart de plattegronden van beide banen met elkaar verweven. De scorekaarten worden overigens niet meer door de golfclub in een printversie beschikbaar gesteld maar zijn alleen nog digitaal via de website te downloaden (zelf afdrukken). Om printerinkt minder te belasten zijn de scorekaarten ook zonder geo-plattegrond beschikbaar. Daarnaast zijn er drie varianten van de scorekaarten voor deze combilussen gemaakt die ook op de website zijn terug te vinden.

Golfers kunnen a) een kaart alleen gebruiken bij een shotgun 2-banenwedstrijd waarbij de wedstrijdorganisatie het mogelijk maakt om van hole 15 van de Golfresidentie door te kunnen spelen via hole 7 van de OGD of van hole 6 van de OGD naar hole 16 van de GRD. Dit doorsteken van de ene naar de andere golfbaan kunt u dus nooit doen als hiervoor geen wedstrijd is georganiseerd. b) Een kaart voor hen die de lus van beide banen spelen, vanaf hole 10 van de GRD en vervolgens vanaf hole 1 op de OGD start en c) een kaart voor hen die de lus van beide banen speelt vanaf hole 1 van de GRD en vervolgens vanaf hole 1 op de OGD .

De oude 18 holes ratings (SR en CR) van de OGD waren eind 2023 resp. 65/116 (Heren Geel) en 66,2/112 (Dames Rood) en zijn nu medio juni 2024 gewaardeerd op 67,8/119 (Heren Geel) en 69,0/120 (Dames Rood).

Klik hier voor een cijfermatig overzicht