In Golfclub

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Yvonne van Someren en Eric van der Velden zijn de nieuwe clubkampioenen Strokeplay voor senioren dames en heren geworden. Voor beiden is de titel niet nieuw. Yvonne werd in 2021 en 2022 ook kampioen op dit onderdeel. Eric van der Velden werd eerder in 2021 clubkampioen Strokeplay bij de senioren. Corry Calis en Folkert de Jager wonnen de netto wedstrijd van het kampioenschap.

Het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren werd voor het 23ste achtereenvolgende jaar, zonder onderbreking, gespeeld en mag zich in een relatief grote belangstelling verheugen. Er deden dit keer 35 dames en heren aan mee. Sinds een aantal jaren wordt het kampioenschap georganiseerd door de seniorencommissie en wordt het op twee achtereenvolgende donderdagen gehouden.

Na de eerste speeldag waren de verschillen zowel bij de dames als de heren nog marginaal. Na twee speeldagen ontstond er een afgetekender speelveld. Bij de dames was het met name Yvonne van Someren (hcp 11.2) die duidelijk afstand nam van haar achtervolgers hoewel ze op één hole ook genoegen moest nemen met 9 slagen. Zij eindigde bovenaan met 174 slagen bruto (91/83).

Francis Balk (hcp 13.2) eindigde, duidelijk ontevreden, (“Ik ga alles op Marktplaats zetten…”) met 183 slagen (89/94) als tweede en Natasja Hoegee (hcp 13.7) eindigde op de derde plek met 187 slagen bruto (96/91). Bij de heren won Eric van der Velden (hcp 4.7) met 164 slagen bruto. Andries Visser (hcp 9.4) werd met 172 slagen tweede (82/90). Peter Blom (hcp 10.4 werd met twee slagen meer derde (86/88).

De prijzen werden uitgereikt door golfclub-voorzitter George Gerritsen. De winnaars bedankten traditiegetrouw de wedstrijdleiders, Piet van der Sar en Jan Mijnders. In haar speech richtte Yvonne van Someren zich nadrukkelijk ook tot de greenkeepers die ze dankbaar was en lof toezwaaide. “De baan ligt er fantastisch bij”, zei ze. Ze werd daarin gesteund door collega kampioen Eric van der Velden.