In Golfclub

Een groepje nieuwe jeugdleden van de Golfresidentie heeft in het kader van het trainingsprogramma voor het eerst een echte golfronde gelopen. Dat gebeurde in Swifterbant op de baan van Shortgolf waarmee afgesproken is dat de training van tijd tot tijd ook daar zal plaatsvinden.

Jan Haasnoot, de voorzitter van de jeugdcommissie: “Daar waar iedereen op de eerste tee nog wat onwennig en met enige spanning zijn of haar eerste bal sloeg, bleek al snel dat de kinderen al veel geleerd hebben. Al na enige holes vielen de eerste parren en Julie en Xander wisten zelfs elk een birdie te slaan”.

“Het is duidelijk”, aldus Jan Haasnoot, “dat het lopen van een ronde op de shortgolfbaan uitstekend bijdraagt aan de ontwikkeling van de jeugd en het is ook zeker aan te raden voor de meer gevorderde golfer om met enige regelmaat een ronde in Swifterbant te lopen voor het verfijnen van het kortere werk”.

Door een stevige hoosbui werd het spel voor enige tijd stilgelegd. Daardoor kon in het clubhuis de accu even worden bijgeladen. Inclusief die onderbreking werd na drie uur spelen een mooie herinnering toegevoegd, nog los van een Shortgolf Swifterbant pitchvork die de kinderen cadeau kregen.

Jan Haasnoot, die samen met de golfpro en mede-jeugdcommissielid Ilse Beerlage aanwezig was, vond dit een mooie gelegenheid om de Club van 50 nog eens te bedanken die het mede mogelijk maakt om dit soort trainingsactiviteiten op poten te zetten.

FOTO

Een groepje nieuwe jeugdleden op bezoek bij de baan van Shortgolf in Swifterbant. Van links naar rechts Xander, Ton, Julie, Ilse, Bastiaan, Björn, Sonny, Yannick en Jan.