In Golfclub
TEKST EN ACHIEFFOTO HANS DE JONGH

Ilse van Dissel blijft ook het komend jaar de regerend clubkampioen matchplay. Om die titel, die zij in 2013 in de wacht sleepte, wordt sindsdien niet meer gespeeld. Ook voor 2018 ziet de wedstrijdcommissie zich genoodzaakt het clubkampioenschap matchplay voor dames te cancelen vanwege onvoldoende belangstelling.

Tijdens het eerste weekeinde van juni zou om dit clubkampioenschap bij de dames worden gestreden. Er meldden zich echter slechts vier dames aan. Drie van hen hebben intussen aan de wedstrijdleiding laten weten dat met zo’n gering aantal deelnemers van een clubkampioenschap geen sprake kan zijn.

Het clubkampioenschap bij de heren gaat wel door. Hier zijn genoeg deelnemers. Zaterdag 2 juni worden de voorronden gespeeld en zondag 3 juni de eindronden. Aanvankelijk was ook dit kampioenschap ingetrokken door te weinig aanmeldingen. De wedstrijdcommissie besloot de termijn om in te schrijven echter te verruimen toen bleek dat dat door een aantal misvattingen kwam.

FOTO

In 2013 neemt Ilse van Dissel als de nieuwe clubkampioen matchplay de beker en bloemen in ontvangst uit handen van Paul van der Hulst.