In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Flevo-Asperges, het bedrijf van de familie Remijn aan de Rietweg 42 dat in wijde omtrek bekend staat om de kwaliteit van zijn dagverse groene asperges, heeft de zesde qualifyingwedstrijd van de seniorencompetitie gesponsord. De winnaars van de wedstrijd werden verwend met meer dan normale hoeveelheden van het goud uit de polder.

De familie Remijn heeft een groot akkerbouwbedrijf; een deel ervan is sinds jaar en dag gereserveerd voor kleinschalige teelt van groene asperges. Daardoor zijn Marianne en Willem Remijn in staat om dagelijks verse asperges van hoge kwaliteit tegen zeer betaalbare prijzen op de markt te brengen. De asperges worden aan huis verkocht.

Het bedrijf kent vele vaste klanten in de Flevopolder maar ook mensen die verder weg wonen weten de akkerbouwer uit het Biddinghuizense te vinden. In tegenstelling tot witte asperges die op zandgrond groeien, vindt de teelt van groene asperges juist op kleigrond plaats. De verse asperges zijn alleen het voorjaar verkrijgbaar.

Winnaar van de wedstrijd bij de hogere handicappers werd Yves Saporte. Hij scoorde maar liefst 45 Stablefordpunten. Jean-Louis Landas en Jan Mijnders werden resp. tweede en derde met elk 36 punten. Winnaar bij de lagere handicappers werd Feike Greidanus met 36 punten en Gerda Dijkman en Yvonne van Someren werden tweede en derde met elk 33 punten.

In de meerrondecompetitie gaat Feike Greidanus na zes gespeelde wedstrijden aan de leiding met maar liefst 22 punten voorsprong op de nummer twee, Karel Theunissen.

FOTO

De dagverse groene asperges van Flevo-Asperges uit Biddinghuizen waarmee het bedrijf vandaag de seniorenwedstrijd sponsorde.