In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, de NGF, is een hulpactie begonnen voor golfclubs en golfbanen. Ze hoopt dat ook golfers hun steentje aan deze actie willen bijdragen. Doel is dat na de coronacrisis nog voldoende aanbod voorhanden is om iedereen nog van de sport te kunnen laten genieten.

Het eerste initiatief dat aan de actie is gekoppeld is de verkoop van een speciaal golfshirt. Met de aanschaf voor € 49,95 inclusief verzendkosten (normale verkoopprijs € 69) steunt men de actie én dus de golfsport in Nederland. Het polo is er in een dames- en herenuitvoering en in diverse maten beschikbaar. De hashtag #supportervangolf is op de mouw geborduurd.

De golfsport heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis. Golfclubs en -banen zijn al langere tijd dicht en die periode duurt, zoals het er nu naar uitziet, ten minste nog tot en met 19 mei. Berekeningen wijzen uit dat de ‘schade’ tot 6 april 10 miljoen euro bedroeg. Elke maand daarna komt daar bij handhaving van de sluiting 20 tot 25 miljoen euro bij, terwijl de uitgaven hetzelfde of mogelijk hoger zijn.

Alle golfers in Nederland hebben er baat bij dat het golfaanbod blijft zoals het nu is. “Daarom willen we als golffederatie de helpende hand bieden door een gezamenlijke actie op te zetten, waarvan de netto-opbrengst naar rato onder de golfclubs en -banen wordt verdeeld”, aldus de NGF.

De polo’s kunnen besteld worden in de webshop van de NGF, op deze speciale actiepagina. Daar is ook meer informatie over de actie zelf te vinden.