In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH

Veel sneller dan verwacht heeft de NGF de tabellen aangeleverd voor de eerste- en tweede Dubbel 9. Het is daardoor mogelijk om vanaf heden een Q-kaart over 18 holes te spelen ook als de tweede lus gesloten en de baan wel qualifying is. De uitbreiding van het aantal Q-mogelijkheden op onze baan is een initiatief van Ferry Wobma. Als straks voor alle aangevraagde combinaties de playing hcp-tabellen zijn aangemaakt zijn er vier varianten die qualifying gelopen kunnen worden.

Dat is er één meer dan de oorspronkelijke drie Q-varianten die hij in gedachten had. Nieuw is de variant van ook de eerste 9 holes van de Golfresidentie met de negen holes van de Openbare Golfclub Dronten. Die is vooral van belang voor leden met een combinatielidmaatschap met de Golfresidentie.

Naast de twee extra Q-varianten waarvoor inmiddels tabellen bestaan, wordt voor de combinatie-lus met de OGD gewacht op het inmeten van de baan door de NGF. Dat gebeurt in mei van het komende seizoen 2020. Die activiteit stond oorspronkelijk voor mei 2021 op het programma maar is voor de realisatie van de nieuwe Q-lus met de OGD door de NGF naar voren gehaald. In de software worden dan ook de Slope Rating, de Course Rate en de Par gelijk worden aangepast. Met de realisatie van de 2e negen Dubbel heeft de Golfresidentie nu ook de beschikking over unieke een Par74 lus.

De bij alle combinaties horende handicaptabellen worden te zijner tijd door de NGF aangeleverd en kunnen op de website en in de hal van het clubhuis worden geraadpleegd. De nieuwe combinaties worden dan ook in het wedstrijdprogramma van ProWaregolf ingevoerd evenals in die van de NGF-app ‘Golf.nl’. In beide software applicaties zijn de dubbele eerste- en tweede lus vanaf eind deze week (wk50) al terug te vinden.

Het is nog onduidelijk of de vier verschillende speelmogelijkheden ieder ook een eigen naam krijgen. Er zijn al suggesties gedaan maar er is nog geen beslissing over genomen. Het is bij voorbeeld denkbaar om voor die naamgeving de windrichtingen te gebruiken. Zo zou ‘Noord’ gekoppeld kunnen worden aan de eerste negen Dubbel etc.