In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Deze week gaat de voorjaarscompetitie 2024 van de NGF van start. De Golfresidentie is vertegenwoordigd met zeven teams. Dat zijn 42 dames en heren. Landelijk doen er zo’n 17.500 golfers aan mee. De Drontense dames senioren trappen donderdag af. Zij spelen hun eerste wedstrijd uit tegen Amsterdam Old Course. De heren senioren vervullen vrijdag de rol van gastheer.

Het merendeel van de teams die namens de Golfresidentie Dronten aan de voorjaarscompetitie meedoet komt zondag 7 april voor het eerst in actie. Er zijn dan uitwedstrijden tegen Heelsum, Sint Nyk, Almeerderhout en Gaasterland (2x). De Heren senioren spelen 12 april hun eerste wedstrijd. Emmeloord is hun tegenstander. De competitie duurt tot begin mei.

Vorig jaar veroverde het seniorenteam van Feike Greidanus de kampioenstitel. Het promoveerde naar de derde klasse nadat het een aantal jaren achtereen vierde klasse speelde. De promotie was een verrassing omdat de gedoodverfde kanshebber op de titel ’s middags met een achterstand van 0-6 in de finale aan de singles begon. Die verliepen bovendien ook desastreus.

Competitie-coördinator voor Dronten is Natasja Hoegee. Dat was zij ook al tijdens de najaarscompetitie 2023. De teamcaptains zijn Erwin Hammer van Heren 1 36 holes, Jurgen Mulder van Heren 2 36 holes, Bas Maatman van Heren 1 18 holes, Allard Berends van Heren 2 18 holes, Francis Balk van Dames 1 18 holes, Yvonne van Someren van Dames senioren 18 holes en de reeds genoemde Feike Greidanus.