In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De poule-indeling die de NGF bekend heeft gemaakt voor de competitie van 2020, kan voor wat Dronten betreft rekenen op een positief onthaal. Ed Visch, de competitie-coördinator van de Golfresidentie, spreekt van een ‘mooie indeling voor alle negen deelnemende teams’. Ook is hij ingenomen met het feit dat vanwege een groeiend aantal leden ook het aantal competitieteams is toegenomen.

Op een enkele uitzondering na wordt op vrijwel alleen maar 18-holes banen gespeeld. Bovendien zijn er heel veel banen waar Drontense teams niet eerder zijn geweest. Het team dat als eerste aan de slag moet zijn Dames 1 dat in de eerste klasse uitkomt. Op 5 april spelen zij op de baan van Olympus tegen Liemeer 1. Naast Dames 1 kent onze club nog acht andere teams, te weten Heren 1 36 holes, Heren 1 27 holes, Heren 2 27 holes, Dames senioren 18 holes, Heren senioren 1 27 holes, Heren senioren 2 27 holes en Heren senioren 18 holes.

De competitie duurt tot en met zondag 10 mei. Voor een beschouwing door  de competitie-coördinator van alle teams klik hier. Voor een totaaloverzicht van de wedstrijddagen zie https://www.golf.nl/ngf-competitie