In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

De Mixed Friday by Night die aan de wedstrijdkalender werd toegevoegd om de door de coronacrisis gedecimeerde competitie enigszins te compenseren is vanmiddag binnen een luttel aantal uren volgeboekt. Een laaiend enthousiaste Mixed Friday voorzitter Jan de Vries kondigde onmiddellijk aan dat zijn commissie alles in het werk gaat stellen om binnen redelijke termijn nog een of twee van dit soort wedstrijden te organiseren.

“Natuurlijk”, aldus Jan de Vries, “hielden we er rekening mee dat er een grote belangstelling voor deze Glow in the dark wedstrijd zou bestaan. Zo’n wedstrijd wordt met lichtgevende balletjes in de donkere, latere uren van vrijdag 30 oktober gespeeld. Maar de snelheid waarmee de wedstrijd, waarvoor kort na het middaguur kon worden ingeschreven, werd volgeboekt overtrof onze stoutste verwachtingen. Het is echt bizar om mee te maken”.

Voorafgaande aan de start van de Mixed Friday by Night wedstrijd is er een snertmaaltijd in het clubhuis. Na afloop schenkt de commissie een glas glühwein voor de deelnemers. De kosten om mee te kunnen spelen liggen iets boven de gebruikelijke inschrijfkosten. Dat heeft ermee te maken dat de organiserende commissie voor fluoriserende ballen zorgt en andere voorzieningen in de baan treft om de balvlucht enigszins onder controle te kunnen houden.