In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH | FOTO’S FAMILIE DE BUSSER

Op 57-jarige leeftijd is donderdag, in de kracht van zijn leven, Marcel de Busser volkomen onverwacht overleden. Marcel was sinds de oprichting lid van de golfclub en bouwde in de loop der jaren een respectabele palmares op. Hij won in 2000 ook de Presidents Trofee.

Marcel de Busser was vaak in de baan te vinden bij Herenwedstrijden en deed in zijn beginperiode veelvuldig mee aan clubkampioenschappen. De Foursome kampioenschappen voor de Heren behoorde tot zijn favorieten. In 1998 won hij die voor het eerst, samen met Nico de la Haye.

Ook later wist hij een aantal keren beslag te leggen op die titel. In 2001 deed hij dat samen met Douglas Driessen, een jaar later met Lawrence Möger en in 2003 met Jeroen de Weerdt. In 2008 haalde hij, met Lawrence, het clubkampioenschap Foursome voor het laatst binnen.

In 2015 wist hij samen met zijn zoon Danny en golfvrienden Marcel van Heek, Bas Wierda, Ronald van Heek en Jurgen Mulder (foto midden) de titel te behalen met het eerste team van de club in de NGF-competitie.

De crematie vindt maandag plaats in Amsterdam. Dat gebeurt in de intimiteit van de familie. Marcel zou die dag 58 jaar zijn geworden.