In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Maartje Bertelink is winnaar geworden van het seniorenkampioenschap 2017. Zij veroverde de titel in een spannende eindstrijd met Johan van der Kamp. Johan van der Kamp begon aan de laatste wedstrijd van de meerrondecompetitie met twee punten achterstand op zijn ‘opponente’. Het lukte hem niet om tijdens de 9-holeswedstrijd op haar in te lopen.

Nochthans was Maartje Bertelink niet tevreden over haar prestatie op de laatste speeldag. Met slechts 9 punten uit 9 holes kan je – in haar woorden – niet van een goeie wedstrijd spreken. De wedstrijd was gehalveerd vanwege de natte omstandigheden in de baan. Dankzij het vorig jaar aangelegde schelpenpad kon de wedstrijd wel over de eerste lus worden gespeeld. Buggy’s en trolleys moesten op het pad blijven.

Tijdens een vrolijke prijsuitreiking mocht golfclubvoorzitter Cees de Bruin Maartje Bertelink een trofee, de wisselbeker en bloemen aanbieden. Bloemen en een trofee waren er ook voor Johan van der Kamp en Kwai Man. Kwai Man was, op gepaste afstand, derde geworden. Maartje scoorde 422 punten, Johan 420 en Kwai 410. Het birdieklassement werd – na loting – gewonnen door Patrick Kosterman. Die sloeg, evenals Feike Greidanus, vijf birdies.

De dagwedstrijd werd in twee categorieën gespeeld. Bij de hogere handicappers won Piet van der Sar (hcp 18.6) met 37 Stablefordpunten de eerste prijs. Yves Saporte (24.3) werd met 35 punten tweede en Arthur Vos (19.9) met 32 derde. Bij de lagere handicappers won Annely Theunissen (hcp 17.3) met 38 Stablefordpunten. Tweede werd Eric van der Velden (11.4) met 35 punten en derde Ton Eggink met 34 punten.

De finale van het seniorenkampioenschap werd gesponsord door Flynth adviezen en accountancy. Het birdieklassement werd gesponsord door bakker Prins. De birdiefinaleprijs in de vorm van een fraaie trofee was beschikbaar gesteld door Arthur Vos. Er werden drie heerlijke taarten verloot, de commissie bood een hapje en een drankje aan en aan het slot was er een smaakvol buffet.

FOTO

Winnaar Maartje Bertelink met de bloemen en de wisselbeker samen met golfclubvoorzitter Cees de Bruin.