In Golfclub

  

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

William’s Fashion For Men, het modehuis dat tien jaar lang de herendagen heeft gesponsord, heeft op een gedenkwardige wijze afscheid genomen van de golfclub. William van der Kolk van WFFM bood aan de twee winnaars van de competitie elk een maatkostuum aan ter waarde van €500. Daarnaast kregen alle deelnemers aan de laatste van de acht wedstrijden een cadeaubon ter waarde van €20 en sponsorde het modehuis ook de prijzen van de dagwedstrijd.

De overall winnaar bij de lagere handicappers was Aart Lijs. HIj mag een maatkostuum laten aanmeten. Bij de hogere handicappers ging de overall prijs naar Feike Greidanus. Feike toonde zich er zeer verguld mee en was blij dat hij “van de laatste mogelijkheid nog gebruik had kunnen maken”. Ook Aart Lijs bedankte William van der Kolk persoonlijk voor de fraaie hoofdprijs.

Voorzitter George Gerritsen van de Herencommissie, noemde het afscheid van William van der Kolk een bijzondere gebeurtenis, hetgeen de deelnemers aan de wedstrijd onderstreepten met een warm en welgemeend applaus. De dankbaarheid voor tien jaar sponsoring werd ook tot uitdrukking gebracht door het aanbieden van een gesponsord polo waarop in rood het woord BEDANKT was geborduurd. Bovendien kreeg hij een dinerbon voor het hele gezin en een fraaie bos bloemen.

Tegelijkertijd voelde George Gerritsen zich vereerd om een nieuwe sponsor te kunnen voorstellen aan de spelers. Vanaf volgend jaar worden de wedstrijden gesponsord door Profile Tyrecentre van Aart Lijs in samenwerking met diens Auto Shop Totaal (AST). In de plaats van Corné Dirven, die dit jaar de birdieballen sponsorde, gaat Wouda Installatietechniek van Remco Bosma, dat volgend jaar doen.

De laatste wedstrijd werd bij de hogere handicappers gewonnen door Jelle van der Veen die 38 Stablefordpunten bij elkaar wist te slaan. Bij de lagere handicappers deed Danny de Busser hetzelfde. Danny speelde met handicap 0,8 en playing handicap 1 en verbeterde daarmee zijn hcp met 0,3 punt. De handicap van Jelle van der Veen daalde van 17,4 naar 16,5. Dankzij een CBA van -1 wist ook Gerard Bosman zijn hcp van 11,1 te verlagen naar 10,9.

Danny de Busser scoorde tijdens deze wedstrijd vijf birdies en hoewel zijn totaal daarmee op 16 birdies uit vier wedstrijden kwam, voldeed hij niet aan de limiet om het birdieklassement te winnen. Daarvoor had hij zegge en schrijven één wedstrijd te weinig gespeeld. Die prijs ging naar Sander van Rijn die er vijf op zijn naam heeft staan. Het parrenklassement was voor Gerard Bosman. Hij sloeg er totaal 50, waaronder tien tijdens de laatste wedstrijd.

FOTO’S

Boven: William van der Kolk krijgt van de wedstrijdcommissie een polo met Bedankt erop. Midden links Feike Greidanus met William van der Kolk en midden rechts Aart Lijs en William van der Kolk. Foto onder: vlnr George Gerritsen, Danny de Busser en Jelle van der Veen.