In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO JAN BOERSMA

De uitgestelde Maandbekerfinale heeft geen verandering meer aangebracht in de eindstand van de reeks van zeven Strokeplaywedstrijden die voor het tweede jaar op rij werden gesponsord door HypotheekNet Dronten van Eric van der Velden. Dat betekent dat de titel dit jaar naar Luuk Mulder gaat die met 362 slagen de nummer twee in de eindklassering, Marijke Nooter, ver achter zich liet. Marijke bereikte hole 19 in 371 slagen en Angela Mulder werd met 373 slagen derde.

Oorspronkelijk zou de finale een week geleden zijn gespeeld maar het slechte weer en daarmee de slechte conditie van de baan gooiden roet in het eten. De omstandigheden waaronder de competitie vandaag kon worden afgemaakt waren duidelijk beter dan die van het vorige weekeinde hoewel de baan ook nu nog verre van ideaal bleek te zijn.

Terwijl het weer als zodanig uniek en speeltechnisch perfect was, is de baan nog lang niet hersteld van de zware aanslag die de regen pleegde. Evenals afgelopen zaterdag, toen de finale om de William’s Trofee werd gespeeld, klaagden spelers over een zware baan en bleven de resultaten achter. Was er zaterdag nog een CBA van -1, vandaag noteerde het ‘wedstrijdkwaliteits-berekeningssysteem’ een -2 waarmee de speelmoeilijkheid objectief gesproken duidelijk werd weergegeven.

De jarige Karel Theunissen, die vorig jaar de Maandbekercompetitie met 363 netto-slagen won, zette als cadeautje voor zichzelf vandaag in de dagwedstrijd wel het beste resultaat bij de hogere handicappers neer. Met 76 slagen netto werd hij eerste, gevolgd door Peter Beerlage met 77 slagen. Op de derde plaats eindigde met 78 slagen Jan-Louis Landas.

Bij de lagere handicappers eindigde Marco Oussoren op de eerste plaats met 77 netto-slagen, eenzelfde aantal als Ad Veringa die tweede werd. Luuk Mulder, de winnaar van het eindklassement werd met 79 slagen derde. De titel Golfster van de Maand ging naar Janny Huiberts. Ad Veringa werd, bij afwezigheid van Marco Oussoren bij de prijsuitreiking, Golfer van de Maand.

FOTO

Luuk Mulder, Marijke Nooter en Angela Mulder als de nummers 1, 2 en 3 in het eindklassement van de Maandbekerwedstrijden samen met, uiterst rechts op de foto, sponsor Eric van der Velden