In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | EIGEN FOTO

Dronten is dit weekeinde in de top 5 geëindigd van de landelijke finale om de Arendsen de Wolff trofee. Aan deze door de NGF georganiseerde wedstrijd werd deelgenomen door vertegenwoordigers van een kleine dertig clubs. De Drontense afvaardiging bestond uit Maartje Bertelink en Bertus den Haan.

De Arendsen de Wolff trofee is een jaarlijks terugkerend senioren-evenement dat door de NGF wordt georganiseerd als eerbetoon aan het echtpaar Arendsen de Wolff. Zij hebben belangrijk bijgedragen aan de ontwikkeling van het seniorengolf in Nederland en vertaalden voor de golffederatie de Engelstalige golfregels.

De Arendsen de Wolff trofee bestaat uit plaatselijke voorronden en een landelijke finale. De voorronde in Dronten werd op 8 juni gespeeld in een Greensome Stablefordversie en werd met 41 punten gewonnen door Maartje Bertelink en Bertus den Haan. Zij verheugden zich onmiddellijk op deelname aan deze finale.

Die werd gespeeld op de baan van De Peelse Golf in Evertsoord, in de omgeving van Venlo. Dronten deelde haar flight met Zeewolde en startte op de mooie en uitdagende baan in de Peel met veel gevarieerde holes gelijk met een par. De resultaten waren verder wisselend, vertelde Bertus. “Wij konden het veelal net niet afmaken”.

Na vijf uur in de baan te zijn geweest en een score van 33 Stablefordpunten vond in het clubhuis van de Peelse de prijsuitreiking plaats. Dronten was op een gedeelde 5e plaats geëindigd. Het winnende team speelde een thuiswedstrijd en rijfde 42 punten bij elkaar. De nummer 2 haalde er 40 en nummer drie speelde met 36 punten par.

FOTO

Maartje Bertelink en Bertus den Haan op het moment dat zij aan hun wedstrijd begonnen.