In Golfclub
TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Nog in de volgende maand wordt gestart met een wintercompetitie-nieuwe-stijl. De wedstrijdcommissie die hiertoe heeft besloten wil daarmee het gat dichten tussen de laatste kalenderwedstrijd van dit jaar en de eerste van het volgend jaar. De nieuwe wintercompetitie wordt twee keer per maand gespeeld, wisselend op zaterdag en zondag.

De afgelopen weken is op een aantal fronten de behoefte gepeild aan wedstrijden in de winterperiode. De wedstrijdcommissie overwoog oorspronkelijk om een breed opgezette inloop te organiseren. Na ampel overleg bleek dat men een competitie attractiever vindt.

De herencommissie en de weekeindcommissie gaan het initiatief samen uitvoeren. Beide commissies overwegen om er een Texas Scramble-competitie van te maken maar moeten het plan nog verder uitwerken. Ook onduidelijk is of het een 9 of 18 holes wedstrijd wordt.

Er is al wel een inloop van start gegaan waarvoor door de damescommissie het initiatief is genomen. Die wordt tijdens de wintermaanden in principe elke dinsdag om 10.30 uur gehouden zonder wedstrijdleiding. Ook de seniorencommissie denkt eraan een inloop op touw te zetten tijdens de periode dat er geen competitie is.

FOTO

Tegen dit decor van een bevroren rietkraag speelt de wintercompetitie-nieuwe-stijl zich wellicht af