In Golfclub

  

TEKST TINEKE VISCH EN HANS DE JONGH | FOTO’S ELLEN BOSMAN

Alma van Wilgenburg is de eerste winnaar geworden van de Prima Vera Cup die door de damescommissie wordt georganiseerd. Met 250 Stablefordpunten liet zij de nummers 2 en 3, Mariëlle Geraets en Marja Kosterman met respectievelijk 237 en 236 punten, ver achter zich. Tijdens een geweldige high tea werd Alma gehuldigd en door sponsor Carl Horich van Van Wonderen drogisterij onderscheiden met een trofee.

De damescompetitie zou oorspronkelijk over twaalf wedstrijden worden gespeeld maar werd op de laatste speeldag geplaagd door een beperkte opening van de baan waardoor er uiteindelijk elf overbleven. De high tea bleek een succesvol item: een schitterende tafel met de verrukkelijkste hapjes en “genoeg eten voor een heel weeshuis”, concludeerde een aantal dames.

Behalve dat Marja Kosterman goed was voor de derde prijs won zij ook het birdieklassement. Trudy Siegmann werd overall winnares van de 9 holes wedstrijden. Voor de winnaars had de sponsor naast bloemen ook een fraai Delfts Blauw ontbijtsetje met daarop afgebeeld een golfer. Carl Horich verblijdde de dames ook met de mededeling dat hij volgend jaar weer zal sponsoren.

De dames, die zich zeer tevreden toonden over de medewerking van de horeca aan de high tea en een heel gezellige clubsfeer beleefden, houden de komende wintermaanden een zogenoemde vrijwillige inloop op dinsdag. De start ervan is elke keer om half 11. Er is dan geen wedstrijdleiding. Voor 15 december staat het maken van kerststukjes bij Groenrijk weer op de agenda.

FOTO’S

Boven: Winnares van de Prima Vera Cup Alma van Wilgenburg samen met Carl Horich van sponsor Van Wonderen. Onder: Op een rijkelijk gedekte tafel werd de high tea uitgeserveerd.