In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | LUCHTFOTO DAAN VAN SEVENTER

De afgelopen dagen zijn al vier wedstrijden afgelast vanwege de grote hoeveelheid neerslag die de afgelopen week is gevallen. De hoofdgreenkeeper zag zich daardoor een aantal malen genoodzaakt om de baan (deels) te sluiten. Daardoor zijn enkele finalewedstrijden vervallen of verplaatst en liet ook een grote groep gastspelers het vrijdag afweten.

Nadat donderdag de competitiewedstrijd van de senioren al sneuvelde, moest zondag de finale van de HypotheekNet Maandbeker het ontgelden. Die is nu verplaatst naar komende zondag; nieuwe deelnemers kunnen zich daarvoor nog aanmelden. De finale damescompetitie, om de Prima Vera Cup die dinsdag zou worden gespeeld, gaat ook niet door. Dat besluit werd genomen na het zorgelijk vooruitzicht van de weersverwachting en het gegeven dat trolleys en buggy’s de baan niet in mogen. De high tea en de prijsuitreiking gaan wel door.

Intussen koestert de seniorencommissie de verwachting dat haar finalewedstrijd die voor donderdag op de agenda staat wel kan doorgaan. “Maar zekerheid hebben we op dit moment nog niet”, aldus de wedstrijdleiding. “De weersverwachting geeft ons wel enige hoop dat we een normale finale kunnen spelen met iedereen die in het klassement tot de kanshebbers van de kampioenstitel behoort”.

Het is lang geleden dat in oktober zoveel wedstrijden moesten worden afgelast. De laatste keer dat een wedstrijd in die maand niet doorging, was op donderdag 23 oktober 2014. De senioren begonnen toen aan de wintercompetitie, maar moesten dat vanwege het slechte weer een week uitstellen. De overige wedstrijden gedurende de afgelopen drie jaar gingen in oktober allemaal probleemloos door.

FOTO

Vanuit de lucht ziet de baan er op deze eind september gemaakte luchtfoto nog schitterend uit; er kon toen nog worden gespeeld. De situatie is de afgelopen week duidelijk dramatisch verslechterd.