In Golfclub
TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

De finale om de William’s Trofee op zaterdag 14 oktober belooft voor wat betreft de hogere handicappers nog best spannend te worden omdat die in tegenstelling tot bij de lagere handicappers nog geen gelopen race is. Weliswaar gaat Feike Greidanus met 165 Stablefordpunten er aan de leiding, maar de nummers 2 en 3, Ferry Sijtsma en Johan van der Kamp kunnen nog roet in het eten gooien. Het gevaar komt vooral van Ferry Sijtsma die nog een succesvolle wedstrijd kan inruilen voor een aanzienlijk minder goed gespeelde wedstrijd.

Bij de lagere handicappers is het vrijwel zeker dat Aart Lijs bij William’s Fashion for Men een van de twee kostuums kan laten aanmeten. Aart Lijs heeft zich stevig op kop genesteld met 181 Stablefordpunten. René Vos, Henk Nieuwenhuizen en Gerard Bosman volgen met respectievelijk 165, 164 en 163 punten. Alle vier hebben ze bovendien zes van de acht wedstrijden gespeeld.

Ook in het birdieklassement lijkt de strijd te zijn gestreden. Danny de Busser heeft er tijdens de drie wedstrijden waaraan hij meedeed elf geslagen en Bas Wierda die op de tweede plaats staat 7. Sander van Rijn volgt met vijf birdies op de derde plek. Bij het parrenklassement gaat Gerard Bosman met 40 stuks aan de leiding. Hij sloeg er de vorige wedstrijd 10. Luuk Mulder staat met 37 parren op plaats 2 en Marco Oussoren met 34 stuks op plaats 3.

De ‘Heren’ uit de William’s Fashion For Men competitie nemen met de finale afscheid van ‘hun’ sponsor. Het wordt de laatste wedstrijd die de naam draagt van het modehuis van William van der Kolk. Na ruim tien jaar stopt hij de sponsoring van de golfclub. Vorig jaar al, tijdens de finale van het seizoen 2016, kondigde William deze stap al aan.

Maandbeker

Dit weekeinde wordt eerst nog om de HypotheekNet Maandbeker gestreden in een finalewedstrijd die zondag wordt gespeeld. In deze Strokeplaycompetitie gaat Luuk Mulder met 362 slagen aan de leiding, gevolgd door Marijke Nooter op de tweede plaats met 371 slagen en Annely Theunissen op plaats nummer 3 met 374 slagen. Bij de HypotheekNet Maandbeker wordt elke maand om de titel Golfster en Golfer van de Maand gespeeld.

FOTO

William van der Kolk kondigde vorig jaar tijdens de finale van 2016 al aan dat zijn bedrijf dit jaar stopt met de sponsoring.