In Golfclub

 

      

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Maarten Uhlenbeck is de onbetwist winnaar geworden van de jaarlijkse putterwedstrijd, maar de strijd om de tweede plaats was wellicht nog spannender dan de wedstrijd zelf. Omdat Janny Huiberts en Jan de Vries beiden met 36 puts de baan hadden verlaten, wachtte hen een sudden death op de puttinggreen die duidelijkheid moest verschaffen over de vraag wie van beide tweede en wie derde werd.

Omdat de twee niet of nauwelijks voor elkaar onder deden, duurde het welgeteld vijf wedstrijden voordat de wedstrijdleiding besliste dat er na de zesde ronde een uitslag moest zijn. Wiens bal het dichtst bij de put lag mocht zich de nummer twee van de wedstrijd noemen. Uiteindelijk moest Janny Huiberts het hoofd buigen voor haar opponent. Eerder al hadden Angela Mulder en Marja Kosterman gestreden om de vierde en vijfde plek waarbij het geluk aan de zijde van Angela was.

Winnaar Maarten Uhlenbeck, een volle neef van het sponsorsechtpaar Nancy en Vincent Uhlenbeck, had met 35 puts de beste prestatie van de dag geleverd waardoor hij de kostbare putter die Interim Management Uhlenbeck beschikbaar had gesteld mee naar huis mocht nemen. Naast de hoofdprijs, sponsort het echtpaar  ook alle overige prijzen van zowel de putter- als de eraan gekoppelde Stablefordwedstrijd.

Overall winnaar Maarten Uhlenbeck had kennelijk zijn dag. Hij kwam met 40 punten bij de Stablefordwedstrijd ook met de hoogste score binnen. Marco Oussoren deed het met 38 punten iets bescheidener en werd tweede. Chris van den Brand met 35 punten eindigde op de derde plaats. Bij de dames won Angela Mulder met 34 punten, werd Janny Huiberts tweede met 33 punten en Maartje Bertelink derde met 32 punten.