In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Marja Kosterman bij de dames en Marco Oussoren bij de heren zijn donderdag torenhoog favoriet voor het clubkampioenschap strokeplay voor senioren. Het is het enige clubkampioenschap binnen onze vereniging dat dit jaar wordt gespeeld, vooral vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Marco Oussoren (hcp 10.2) begint donderdag met een riante voorsprong van maar liefst zes slagen aan de tweede en laatste ronde van het clubkampioenschap. Marco, die het afgelopen weekeinde bijna voor het eerst single handicapper werd, noteerde in de eerste ronde een bruto score van 81 slagen. Peter Blom (hcp 11.2), zijn directe belager, had zes slagen meer nodig.

Ferry Wobma (hcp 12.2), die de eerste ronde in 89 slagen liep, zal alle zeilen bij moeten zetten om er een top-3 notering uit te slepen. Dries van der Schuyt die met 90 slagen als vierde eindigde, wil graag zijn trilogie voltooien waar Robbert Springer vorig jaar een stokje voor stak. Springer verdedigt die titel dit jaar niet. Van der Schuyt harkte de titel in 2017 en 2018 binnen.

Bij de dames zijn de verschillen niet veel kleiner. Marja Kosterman (hcp 13.5), die ook probeert om de kampioenstitel voor de derde keer in de wacht te slepen, ligt met 88 slagen 7 slagen voor op Janny Huiberts (hcp 16.0). Met 102 slagen in de eerste ronde lijkt ook Nel Peeters (hcp 21.3) geen bedreiging te vormen. Titelhoudster Cocky de Broekert, die drie keer op rij won, moest dit jaar verstek laten gaan.

Niet alleen de uitbraak van het coronavirus is er oorzaak van dat alle overige clubkampioenschappen zijn vervallen, ook het gebrek aan wedstrijdleiders speelt daarin een rol. Het bestuur heeft laten weten dat het alsnog een of meerdere clubkampioenschappen op de kalender zet als blijkt dat er leden zijn die zo’n wedstrijd willen leiden.